Notice: Use of undefined constant NO - assumed 'NO' in /var/www/fonsdartferrerpedrol.org/mainfile.php on line 2 Informació - Fons d'Art Ferrer Pedrol
BONES FESTES!
CONFERENCIA FERRER PEDROL A TARRAGONA

 

Actes al Priorat

Tal com va fer  l'Ajuntament de Terrassa la tardor passada commemorant  el Centenari del seu naixement , ara al Priorat, una exposició de la seva obra pictòrica simultània als dos pobles, dels quals Ferrer Pedrol era descendent , i la ón" amb lletra del mateix Ferrer Pedrol i música del mestre Gumí, seran els actes.

Unes paraules de presentació aniran a càrrec de l'historiador Pere Audí Ferrer i ja que comptem amb el suport de la Diputació de Tarragona i dels Serveis Territorials de Cultura de la Generalitat, també dels seus representants.

 

 

     

 

 

 

 

Commemoració Centenari

 

SALA MUNCUNILL 

Del 4 de Novembre al 13 de Desembre de 2011

EXPOSICIÓ antològica de la seva obra pictòrica .Diferenciació de tendències –etapes en diferents espais.  Plafons explicatius d’interpretació.

Comissari: Sr. Domènec Ferran/ Gemma Ramos - direcció del Museu de Terrassa.

Durant l’exposició:  Conferència “Una Vida d’Art “ aproximació biogràfica.

Audiovisual – Lectura dels seus poemes i sentències.

 

AUDITORI MUNICIPAL  5 de Novembre de 2011 a les 21h.

CONCERT-ESTRENA: Cantata per a baix i conjunt instrumental inspirada en textos i poemes de Ferrer Pedrol.

Compositor i director : Albert Gumí

Veu solista de baix-baríton – Oboè – Clarinet en Sib – Fagot – Violí –

Violoncel – Contrabaix – Arpa.

Paral·lelament:: Projecció d’imatges del seus quadres

Audiovisual – Breu presentació de la figura de l’Artista.


També es preveu l’edició d’un CD i noves execucions del concert  en altres espais de la comarca  que s’intentarà lligar amb la itinerància de l’exposició.
 

Amnistia Internacional i Ferrer Pedrol

Novembre 2010- El proper dijous 25 de novembre, Amnistia Internacional organitza un Sopar Solidari pels Drets Humans al Restaurant El Cingle de Vacarisses. En el decurs del sopar es celebrarà una Rifa Solidària que, entre molts d'altres obsequis, hi haurà un quadre de Ferrer Pedrol. Al llarg de totes les èpoques i sota el títol de "Segle XX" l'artista hi aplegà multitud d'obres d'aquest gènere. Compromès amb la humanitat, la sàtira, el testimoni o la denúncia són eines que fa servir per tal de sensibilitzar l'observador i fer-lo part d'aquests fets o situacions dins de la nostra societat per paliar-los d'alguna manera.

  

Emigrant  "Segle XX". Oli sobre contraplacat. Any 1992.

La complicitat del vi i de l'art

Abril 2010- Entre amics. Més que una presentació, l’acte del passat 26 d’Abril al Fons d’Art Ferrer Pedrol, fou una trobada entre artistes/amics donat el caire de camaraderia existent. Fent un resum -i per dir-ho d’una manera pictòrica- amb grans pinzellades:  “…de gran vàlua artística, excepcionalment singular i de conceptes de fresca i plena d’actualitat…” parlant de Ferrer Pedrol i la seva obra, i els de “…subtil mineralitat, rodó, harmònic, no es beu, s’assaboreix…” parlant del criança “Vinya Vella Cal Siscon”, són els adjectius dominants en l’opinió dels assistents.  Amb aquest exclusiu “Vinya Vella Cal Siscon”, volem honorar la seva professionalitat, experiència i nivell, sentint-nos molt satisfets de constatar, com es va dir a l’obertura de l’acte, l’existència en tots ells, d’aquests “components intangibles” que l’Art catalitza. 

Els dibuixos de Ferrer Pedrol, base testimonial

 

Gener 2010 - Una selecció de dibuixos de l'artista serveixen d'il.lustració gràfica i testimonial a les conferències que el prestigiós Dr.Salvador Esteban duu a terme exposant les vivències i dificultats lligades a la immigració en el periode de postguerra al nostre país.

 

Oliveres per la Pau

 

Desembre 2009 - Sota el títol "Oliveres per la Pau" el restaurant El Cingle de Vacarisses, dirigit per la prestigiosa xef Montse Estruch i posseïdor d'una estrella Michelin, acull una exposició d'oliveres de Ferrer Pedrol. És de notar que persones de tan gran sensibilitat, capaces de transmetre'ns sentiments amb les seves creacions gastronòmiques, manifestin "sentir-se inspirades i emocionades" a la vista de l'obra de Ferrer Pedrol. Però no és debades, no és casual...seguint el traç de la seva espontània i particular visió, l'artista i els seus quadres així ho pretenen. Maridar aquests dos arts és la proposta: Gaudir-los amb cos i ànima amb la voluntat, que com a ells, aquest exercici d'anàl.lisi i interpretació ens meni cap als camins de la tan desitjada i necessària PAU.

 

Ferrer Pedrol, dibuixos inčdits

 

Maig 2009 - Sota el nom “70 d’anys de ninots”, el Fons d’Art Ferrer Pedrol presenta una selecció de dibuixos inèdits dels més de 5.000 que comprenen la producció l’artista, corresponents a les dècades dels 30 als 60. Totalment desconeguts, els dibuixos de Ferrer Pedrol són faceta cabdal, per la seva forta personalitat i frescor, de cara a comprendre el caràcter i les inquietuds de l’artista. És en el dibuix quan Ferrer Pedrol es mostra encara més directe. L’espontaneïtat és el tret que preval generalment sobre altres consideracions sigui el tema que sigui. Paisatges, oliveres, estudis del natural, notes, apunts i esborranys, desfilen durant aquests “70 anys de ninots” . Molts d’ells realitzats sobre suports aprofitats i en tant diferents circumstàncies donen fe del temps esmerçat i “dibuixen” el seu perfil d’artista vocacional, inquiet i apassionat. Compromès, rebel, crític, càustic, burleta, rialler i festiu però alliçonador, tendre i humanista.

 

 

 

Tots els drets reservats © 2010 - fonsdartferrerpedrol.org - Valid XHTML 1.1 CSS Válido