Notice: Use of undefined constant NO - assumed 'NO' in /var/www/fonsdartferrerpedrol.org/mainfile.php on line 2 Opinió - Fons d'Art Ferrer Pedrol
Josep M. Cadena -
Crític d'art i periodista

 

El sincer humanisme de Ferrer Pedrol. - Ara per ara, la pintura de Joan Ferrer Pedrol és desconeguda pel gran públic. Ell es sentia artista, però mai va voler exposar-la del tot, perquè la considerava l'expressió plenament sincera de la seva intimitat, com persona altament sensible. Ara, quan ja no és entre nosaltres, convenia ensenyar-la, perquè als seus valors plàstics s'hi troben incardinats molts d'altres de caire moral i social que ens mouen a ésser millors. Gràcies al interès filial i al d'alguns bons amics que l'acompanyen -entre els que m'agrada trobar-m'hi- s'ha construït el Fons d'Art Ferrer Pedrol. La seva ciutat de Terrassa és la primera en tenir l'oportunitat, de conèixer ara, una part del que va fer el pintor al llarg de molts anys de silencia públic, però de intensa dedicació a expressar amb sinceritat el que veritablement sentia. Però, la difusió ha d'anar ampliant-se perquè té prou capacitat comunicativa. Em plaurà molt, poder contribuir, amb el què pugui, a difondre l'obra de Ferrer Pedrol. Considero que la nostra societat necessita el sincer humanisme que ell practicava.

 

 

 

Francisco Candel -
Escriptor

 

Artista y amigo...- Celebro estar presente en esta muestra del pintor Joan Ferrer Pedrol y ser testigo de que aparte de descubrir un artista, se descubre al hombre que era este artista y el alma que lo animaba a ser como fue y pintar como pintó. Al igual que el bolero de Antonio Machín, se trata de algo "que pudo haber sido y no fué", pero el paso del tiempo, poniendo las cosas en su sitio, demuestra que si ahora lo es, lo es porque ya lo era. Y perdonen el trabalenguas. Ferrer Pedrol, en sus principios, tiene un modo de pintar impresionista, de buen profesional, correctamente académico, por decirlo de algún modo, al que no se le resiste lo que se le pone por delante, pero al poco, observas que este traje le viene ancho y va intentando cada vez más liberarse de él hasta que lo logra. Ferrer Pedrol, como persona, fué un rebelde con causa contra el poder y lo establecido, en un tiempo en el que el poder era tiránico y lo establecido, nauseabundo. Como todo buen artista, descontento socialmente fué trasladando su grito personal a su obra, una obra cada vez más cáustica, más incisiva, más distorsionada y más esperpéntica. Entre tanta denuncia tiene retazos y remansos de serenidad. Pero cada vez más en sus postrimerías, su pincel es un escapelo. Esa es mi humilde y sencilla opinión.

 

Josep Boix i Gener -
Historiador i crític d'art

 

 

Com els clàssics, dissimulava el seu talent. - ...home d'intensa vida interior, feia una obra extraòrdinaria, molt singular i molt sincera. No va fer mai concessions al gran públic, vindrà un dia que buscaran la seva pintura. Costa en aquest país apreciar i reconèixer l'obra d'un altre perquè som una mica mesquins. Ell va fer un treball molt difícil, quan el que agradava generalment era la cosa amable del paisaget i la posta de sol.

  

 

 

 

Roc Alabern -
Violinista

 

S'expressava tal com sentia. - Segurament desagradable per a molts. Els artistes tots solen ser especials. Molt independent però solidari defensant sempre el més dèbil. D'obra interessant, prescindia de si agradava o no. Bon dibuixant, amb criteris íntegres i definits.

 

Tots els drets reservats © 2010 - fonsdartferrerpedrol.org - Valid XHTML 1.1 CSS Válido