Notice: Use of undefined constant NO - assumed 'NO' in /var/www/fonsdartferrerpedrol.org/mainfile.php on line 2 Moments
JOIA DEL MUSEU 2004. L’obra Comunicació, de Joan Ferrer Pedrol, ha estat seleccionada com a Joia del Museu d'enguany. Comunicació és una composició plena de simbolismes; les llavors simbolitzen els diferents mitjans de comunicació com a transmissors de cultura i de informació. La mà i les tissores simbolitzen la manipulació que, des d’aquests mitjans se'n fa. L’obra reflecteix un artista amb una intensa i complexa personalitat i amb un fort i ric món interior.
DONACIÓ AL MUSEU DE TERRASSA. La foto mostra el moment del lliurament d'una col.lecció de quadres de l'artista. Segons el Museu, "l’obra encaixa perfectament amb la política d'adquisicions del Museu de Terrassa, que intenta completar els buits d’artistes locals, des dels més populars als més desconeguts, que forçosament ofereixen una panoràmica global de l’art local". El Fons d'art, fidel al tarannà de Ferrer Pedrol de democratitzar l'art i el seu missatge contrari a la mercantilització, en fa donació.
Ferrer Pedrol (1910-1997) va ser un home diferent a la seva època. Fou l’únic pintor terrassenc que, durant la postguerra, feia art de protesta fugint però del catalanisme polític. Amb més de cinc mil obres realitzades, entre dibuixos, aiguaforts, tintes, olis..., l’artista era contrari a la mercantilització de l’art i mai no va voler exposar la seva obra del tot. Aquest fet explicaria el desconeixement del gran públic de l’obra del terrassenc Ferrer Pedrol.
1
Activitats Genèriques
Activitats Realitzades
Tots els drets reservats © 2010 - fonsdartferrerpedrol.org - Valid XHTML 1.1 CSS Válido